Ford Mustang став найбільш продаваним спорткаром 2016 року

Американський маслкар Ford Mustang другий рік поспіль завойовує звання найбільш продаваного спорткара в світі. Згідно з даними американського видання motor1, в минулому році на глобальному ринку було реалізовано більше 150 000 таких автомобілів, 45 000 з яких вирушили за межі Сполучених Штатів.

Успіх Ford Mustang ще більш вражає, якщо врахувати той факт, що в 2016 році експортним продажам моделі виповнюється всього два роки і на поточний момент автомобіль доступний на 140 світових ринках. У 2017 році компанія Ford планує розширити географія продажів, додавши до списку експортних ринків Бразилію та інші країни. У 2017 році компанія Ford планує експортувати 30% автомобілів з США.

Повідомляється, що особливим попитом модель Ford Mustang користується на ринках Німеччини і Китаю, де в 2016 році продажі маслкар виросли на 74%. Також модель не втрачає популярності у Франції і ряді азіатських країн.

Не так давно Ford Mustang отримав оновлення для 2018 модельного року. Дизайн кузова став більш агресивним за рахунок збільшення колісних арок і нової звуженої оптики. Під капотом новинки розташувався модернізований 5,0-літровий V8, оснащений системою прямого вприскування палива, а також більш економічний мотор з лінійки EcoBoost. Віддача мотора поки тримається в секреті. Продажі нового Ford Mustang почнуться восени 2017 року.