Київських водіїв розлютило закриття популярного сервісу

На початку місяця правоохоронці провели в інтернет-провайдера, який забезпечував роботу популярного серед водіїв сервісу “Видеопробки”.

Згідно повідомлення провайдера, причиною обшуку стало розслідування подій Революції гідності, слідству потрібно отримати відеозапис трирічної давності.

У cамій компанії заявили, що вони вже неодноразово надавали за запитами різних правоохоронних органів записи з дорожніх камер проекту «Видеопробки», які мають відношення до цих подій. Тому не розуміють, навіщо знадобилося проведення таких жорстких слідчих дій, що в свою чергу призвело до блокування технічних ресурсів проекту дорожнього відеоспостереження.

Шановні користувачі проекту «Відеопробки»! Ми отримуємо від вас багато листів з питанням “Чому перестали працювати дорожні камери?”. Дійсно, частина камер не працює через вилучення серверів. У компанії пройшов обшук ГПУ. Однак ми плануємо відновити роботу вже найближчим часом, – сказано у повідомленні компанії.

Обмеження роботи ресурсу викликало шквал критики у столичних водіїв, адже сервіс дозволяв швидко визначити завантаженість вулиць міста та обрати оптимальний маршрут руху.

На цей момент не працюють близько половини відеокамер на правому березі, та 70% на лівому.

http://informator.news/