Названо компактні автомобілі, які вибирають українці

Сьогодні до А-класу серед нових авто на ринку України належить майже 5%. А в минулому році ця цифра була всього 1,25%. Значить ,популярність компактних міських автомобілів в Україні зростає, пише autonews.ua.

Зручність у пересуванні по місту і паркуванні, економічність і прийнятна вартість, – це те, що приваблює жителів великих міст в цьому сегменті ринку. Відповідно, виникає питання, які моделі кращі сусідів по класу? Експерти назвали найпопулярніші в Україні міські автомобілі. Дані наведені за підсумками продажів за 5 місяців 2017 р
У бюджетному сегменті А-класу лідером продажів (і одночасно єдиним представником) є Ravon R2. Він же – найдоступніший автомобіль на ринку з «автоматом». У минулому році серед бюджетників А-класу було 6 моделей. Всього на українському ринку бюджетному А-класу належить більше п’ятої частини компактного сегмента – 21%. І все це – Ravon R2.

У середній ціновій категорії А-класу три беззаперечних лідери. На першій позиції Huyndai i10, продажі якого в порівнянні з минулим роком, зросли майже на 130%. На другій позиції – FIAT 500. Зростання продажів – майже 35%. На третій – SMART Fortwo. Зростання продажів – більше 115%. Завдяки йому SMART Fortwo обійшов KIA Picanto, реалізація якого впала на 16%. Корейця, до слова, підтискає SMART Forfour. Продажі цього 4-місцевого SMART виросли на цілих 300%.

В В-класі, в порівнянні з 5-ма місяцями 2016- го, – теж зростання продажів. Хоча, він не такий великий, як у А-класі. Зростання продажів складає більше 25%. А частка на ринку автомобілів В-класу збільшилася майже до 15% (з 13,5% в 2016-м).

Лідером в сегменті недорогих хетчбеків B сегмента став Renault Sandero. У порівнянні з минулим роком, зростання продажів цієї моделі склало більше 50%.

В середньому ціновому сегменті ситуація більш різноманітна. Найпопулярніша модель тут – Ford Fiesta. У порівнянні з минулим роком її продажі зросли більше, ніж на 50%. На другому місці – Skoda Fabia. На третьому – SEAT Ibiza з ростом продажів більше 400%.

Серед преміальних автомобілів В-класу лідирує електрична BMW i3. Зростання продажів в порівнянні з минулим роком – більше 100%. На другому місці – MINI One / Cooper, який займав першу позицію в минулому році.

Але найцікавіша ситуація серед седанів і універсалів сегменту B-High. Серед доступних моделей в ціновій категорії Low Cost – беззаперечний лідер Renault Logan. Зростання продажів цієї моделі склало більше 40%.

Продажі Volkswagen Polo, у порівнянні з минулим роком скоротилися майже на 20%. І за обсягами це майже в 4 рази менше, ніж у Renault Logan.

Третє місце у Hyundai Accent. Це результат 300-відсоткового збільшення обсягів реалізації. На четвертій позиції, практично з такою ж кількістю проданих автомобілів, як у корейців, український ZAZ Sens. Реалізація автомобілів цієї моделі зросла більше, ніж на 20%.

Skoda Rapid, з більш, ніж 10-відсотковим зростанням продажів, – п’ята. А Peugeot 301, у якого зростання продажів, у порівнянні з минулим роком склало більше 250%, – шостий