Чому водіям терміново потрібно обзавестися відео реєстраторами

У Мережі водій поділився своїм знайомством з новою дорожньою поліцією. І, судячи з усього, йому це не сподобалося.
Далі наводимо текст Віктора без будь-яких змін з боку редакції: «20 червня близько 23:00 на автодорозі Н-09 у Закарпатській області мій автомобіль зупинила поліція. Інспектори були в чорній формі і світловідбиваючих жилетах і працювали новим жезлом, а не смугастим. Підходить до мене поліцейський: кепка на потилиці, пожований жилет, йде перевальцем, прогулюючись. Відкриваю вікно, і він мені відразу озвучує своє вітання: «Сидорчук, дорожня поліція … Операція” Розшук “… Прошу пред’явити документи». Сказати, що я був шокований, – це нічого не сказати.

Можете самі уявити, скільки в цій ситуації було порушень закону «Про національну поліцію» і просто звичайну брехню. Я чомусь впевнений, що таку машину, як моя, у той день у Закарпатті ніхто не подавав в розшук. Я не люблю конфліктувати і поважаю всіх людей, в т. ч. поліцейських-даішників, тому я виконав прохання і надав документи. Але одночасно попросив прояснити, до якої конкретно «дорожньої поліції» належить цей інспектор. Він почав плутатися в показаннях, придумувати на ходу, що це їх дорожня поліція обслуговує дорогу державного значення Мукачево – Рахів … А потім в кінці кінців назвав якусь більш правдоподібну посаду підрозділу зі словами «спеціального призначення». Я почав ставити інші запитання, про те, з якого міста вони приїхали сюди працювати, проте він швидко повернув документи і побажав щасливої ​​дороги.

Для мене це дуже сумна картина. Вони брешуть людям, що вони – це «нова дорожня поліція». Вони стоять в старих «рибних» місцях ДАІ і ловлять людей за будь-які порушення, як старі даішники, без будь-якого зв’язку цих порушен із безпекою руху (наприклад, де є непорозуміння між розміткою і знаками, і вони раді там стояти). Вони виглядають і спілкуються просто жахливо – неохайні, неповажні. Коли ставиш їм питання – стають перелякані. Не знаю точно, чи збирають вони кеш з «порушників», але дуже на те схоже.

Вони дискредитують всю реформу, всю поліцію, весь уряд і всю тему безпеки дорожнього руху.

З безпекою руху у нас все дуже погано – це, безумовно, правда. Тому я вважаю, що присутність поліції на дорогах, особливо в райцентрах і селах, дуже потрібно. Але НЕ ТАКА присутність!

Я розумію, що інших людей немає, що патрульних не можна відправити на всі траси, зараз в розпорядженні в ГУ НП є тільки ДАІшники на старих «Шкода Октавія» та «ладах 2110». Однак навіть з цим ресурсом можна було б краще працювати. Цих людей можна було б для початку якісно відфільтрувати, бо деяких я б просто не відправляв на трасу працювати з людьми, тому що вони не здатні адекватно спілкуватися і охайно виглядати.

Також можна було б зробити швидке навчання, наприклад з використанням інструкторів і практик патрульної поліції. І головне, їм треба ставити чіткі і вимірювані завдання і моніторити їх виконання. Завдання типу «Ідіть, контролюйте безпеку руху! Ви на цьому шляху, а ви на тому!» не є ні логічним, ні чітким, ні вимірюваним. Вони, я так розумію, як колишні даішники, виконують це завдання так, як робили це в минулому. Але насправді таке виконання не приносить користі ні безпеці учасників руху, ні місцевим громадам, ні національній поліції, ні державі», – пише блогер, і додає, -«А я все-таки куплю собі відеореєстратор!».

http://autotheme.info/