У Львові встановлять експериментальні дорожні знаки

У зв’язку з поширенням електромобілів та збільшенням кількості велосипедистів Львів стане першим українським містом, де діятимуть експериментальні дорожні знаки для велосипедистів, електромобілів та батьків з дітьми, пише lvivnews.com.ua.

Днями таке рішення прийняли депутати на сесії Львівської міськради. Найближчим часом комісія з безпеки дорожнього руху має визначити місця для встановлення знаків.

Львівські депутати вважають, що такі інформаційні знаки, хоч і не передбачені ДСТУ, зроблять дороги безпечнішими. Розробили їх фахівці управління транспорту міської ради спільно з активістами ГО «Львів – безпечне місто», ініціативи «Місто, дружнє для дітей», представниками Tesla Club Ukraine та депутатами міськради.

Як розповів спеціаліст управління транспорту Костянтин Баранюк дорожні знаки є суто інформаційними і не передбачають штрафів. Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що знаки встановлять як в якості експеримент у, а якщо вони доведуть свою ефективність, вирішуватимуть чи робити їх постійними.


Не пропустіть