Tesla зазіхнула на ще один рекорд

Компанія Tesla встановить найбільшу в світі літій-іонну батарею ємністю 129 МВт*год на вітряній фермі в Джеймстаун, Південна Австралія. Вона буде забезпечувати запас енергії і підтримувати стабільність роботи електростанції, пише 24tv.ua.

Акумулятор потужністю 100 МВт буде зберігати енергію, вироблену вітрогенераторами станції Neoen Hornsdale. Встановлення має відбутися до кінця року.

Ілон Маск гарантував, що Tesla доставить батарею протягом 100 днів з моменту підписання угоди з урядом Південної Австралії – в іншому випадку, акумулятор дістанеться компанії Neoen безкоштовно.

Hornsdale Power Reserve з потужністю 100 МВт і ємністю 129 МВт * год стане не тільки найбільшим в штаті виробником енергії з поновлюваних джерел, а й зможе похвалитися найбільшою літій-іонною батареєю в світі, завдяки нашим прямим інвестиціям в Південну Австралію, які виросли майже до 1 мільярд австралійських доларів,
– сказав заступник директора Neoen Ромен Десроссо.

За словами глави Південної Австралії Джея Уезерхілла, на додачу до того, що штат вже лідирує в країні у виробництві поновлюваної енергії, він стане лідером в світі по зберіганню енергії.