Збільшення штрафів у 4 рази: за що каратимуть водіїв по-новому?

Як повідомляє прес-служба голови держави, Президент Україн Петро Порошенко підписав ухвалений в червні Верховною Радою закон №2109-VIII, що посилює покарання за парковку авто на місцях для інвалідів, пише automotoclub.info.

Згідно з документом патрульні поліціянти і інспектори з паркування отримають право штрафувати порушників правил паркування за їх відсутністю. Квитанцію про штраф вони зможуть залишити на лобовому склі автомобіля.

Також збільшується відповідальність за необладнання на спеціально відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів.

Закон набуває чинності через три місяці з дня його опублікування.

Крім того, законопроект передбачає збільшення розміру штрафів за порушення правил парковки. Зокрема, за несплату стоянки на платній парковці хочуть штрафувати в 20-кратному розмірі від вартості години “простою”.

Представники поліції підтримали подібні нововведення, однак юристи вказують на недоробки законопроекту. Зокрема, останні вважають, що депутати повертаються до системи “листів щастя”, і штрафувати будуть власників автомобілів, а не того, хто за фактом був за кермом у момент порушення.