“Бетмен-мобіль” та “Волга-лімузин”: як українець перетворює радянські авто на шедеври (Відео)

В автомобільній колекції Ігора Сухобруса – півсотні власноруч складених автівок. Чоловік дає друге життя українському та радянському автопрому

“Таврія”-кабріолет, “Волга”-лімузин та “бетмен-мобіль”– це далеко не весь перелік винаходів канівського умільця.

Для звичайних українців ці автівки – металобрухт, проте канівський умілець називає їх глиною для скульптора і створює авто шедеври. “Бетмен-мобіль” він зробив з радянської “Волги”. Нині від неї залишився лише фірмовий знак виробника.

Першу автівку Ігор Сухобрус переобладнав 35 років тому. Тоді це був “Запорожець”. “Це наш рідний лімузин, зроблений в Каневі – можна писати “Made in Канів”, – жартує винахідник.

Чоловік переконаний: автомобілі, які випускаються в Україні, – не гірші за американські. Нині в автопарку чоловіка є кабріолети, лімузини, автопоїзди, причепи, джипи-всюдиходи. Загалом – з півсотні автівок. Донька чоловіка жартує, що у дитинстві в неї іграшок не було, а от татко грався.

Найбільше Ігор Сухобрус пишається позашляховиком, створеним зі старого УАЗика.

“Цей автомобіль може бути розвідувальний, може бути швидкий, тобто невелика десантна група має можливість перефарбувати його у зелений колір, і буде машина для наших розвідників”, – переконаний Ігор Сухобрус.

Допомагає винахіднику команда однодумців, зокрема і брат Олег. Каже, що такі роботи дороговартісні. Про що ж мріє український “Тесла” тепер та скільки коштує “переобладнати” автівку – дізнайтеся у сюжеті: