Відомо, яка траса в Україні буде платною

Траса Одеса - Львів буде платною

Траса Одеса – Львів допоможе скоротити час у дорозі більш ніж на третину. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

“Це проект, яким ми дуже щільно займаємося, – він для нас є інфраструктурним проектом номер один, – розповів він. – Це будівництво автобану Гданськ – Одеса, який починається від Краковця, йде в обхід Львова, далі Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Умань і до Одеси. Всі прекрасно знають, що зараз дорога зі Львова до Одеси займає приблизно 9 годин, на новій дорозі це буде близько 5 з половиною годин”.

Зараз дорога до Львова займає багато часу через погану якість покриття. Нова дорога буде чотирьохсмуговою замість нинішніх двох смуг.

Передбачається, що дорога буде платною.

Спочатку анонсувалося, що даний проект реалізовуватимуть спільно з європейцями. “Європейці поки нічого не сказали. Тому навесні ми самі почали роботу на окремих ділянках цієї дороги за кошти держбюджету”, – зазначив В.Довгань.

Загальна протяжність дороги – 1,2 тис. км.

“Тільки на ділянку у Вінницькій області за проектом потрібно близько 700 млн грн. Весь проект оцінюється в 1,8 млрд євро”, – розповів заступник міністра.

Джерело trassae95.com

Не пропустіть