Які автомобілі найчастіше завозять в Україну з Європи

Останнім часом ввезення європейських автомобілів на територію України стало більш доступним. Наші співвітчизники активно користуються цією можливістю.

Верховна Рада більше року тому прийняла Закон №3251, який передбачає старт програми пільгового ввезення автомобілів в Україну за зниженими ставками оподаткування. За цей період можна зробити певні висновки про те, які європейські автомобілі найбільше цікавили українців.

За даними УКРІНФОРМ, пільгові умови для ввезення на територію України були використані більш ніж для 50 тис. Б/у автомобілів, завдяки чому до державного бюджету надійшло 4,1 млрд грн.

Приблизно така ж кількість автомобілів нарахували і експерти AUTO-Consulting, які говорять, що в Україні на пільгових умовах одних тільки легкових авто ввезли більше 48 тис. одиниць.

Серед марок б/у автомобілів найбільш популярними серед українців є Renault Megane, Volkswagen Passat і Skoda Octavia. Їх в Україні ввезли в кількості 5,5 тис., 4,1 тис. і 2,9 тис. відповідно.

Далі в рейтингу йдуть такі автомобілі, як Volkswagen Golf і Opel Astra. В Україну ввезли приблизно по 1,7 тис. примірників кожної з цих марок.

Компанія Volkswagen стала лідером і в сегменті кросоверів. Тут найпопулярнішою виявилася її модель Touareg, яку ввезли 538 українців. Друге місце дісталося Audi Q3 з показником 331 автомобіль, третє – BMW X3 (327 машин).


Не пропустіть