ЗІЛ Леоніда Брежнєва виставили на продаж в Інтернеті (Фото)

На російському сайті оголошень Avito з’явилася пропозиція про продаж автомобіля ЗІЛ, який, нібито, колись належав генеральному секретарю ЦК КПРС Леоніду Брежнєву.

Господар автомобіля 1972 року випуску просить за нього 54 мільйони рублів. Крім того, він готовий обміняти машину на нерухомість.

Пробіг ЗІЛа 117 становить 10 тисяч кілометрів. У автомобіля бензиновий двигун V8 потужністю 303 кінські сили. Мотор працює в парі з автоматичною коробкою передач.

При цьому продавець не уточнив, чи є у нього документи, що підтверджують належність автомобіля радянському лідеру.

За спогадами сучасників, Брежнєв мав пристрасть до автомобілів і швидкої їзди. За різними даними, в його колекції автомобілів налічувалося від 49 до 324 машин. Відомі випадки, коли він своїм молодецтвом наражав на небезпеку життя іноземних керівників.

Формально багато автомобілів з колекції належали не особисто Брежнєву, а апарату ЦК, але робилися саме для нього. Автомобілі зберігалися в кремлівському Гаражі особливого призначення і на дачі Брежнєва в Заріччі, Підмосков’ї. Після смерті генсека машини були конфісковані у його сім’ї, колекція була роздроблена.

Джерело visti.pro