Віталій Кличко готує сюрприз столичним водіям

В інтерв’ю телеканалу “Прямий” мер Києва Віталій Кличко розповів, якими методами столична влада може здобути перемогу над пробками. Рецепт не новий, але відрадно, що градоначальство звернуло увагу на проблему.

Кличко зазначив, що багато вулиць Києва проектувалися після Другої Світової війни і не враховували, що населення зможе купити так багато автомобілів. При цьому, мер абсолютно справедливо вказав на абсолютно дику ситуацію з паркуванням автомобілів у довільних місцях. “Часто узбіччя вулиць зайняті припаркованими автомобілями з обох сторін. Іноді водії кидають машини, перекриваючи дві смуги руху. Хочу нагадати, що вже 2 роки Верховна Рада не може прийняти закон про паркування. До сих пір ми не маємо права евакуювати автомобілі, виписувати штрафи безвідповідальним водіям, які кидають машини на проїжджій частині або тротуарі. Ми сподіваємося, що в другому читанні закон таки проголосують”- заявив столичний градоначальник.

Крім банального наведення порядку, знизити навантаження на київські вулиці змогли б перехоплюючі парковки біля станцій метро на виїздах з міста. Крім того, транзитний потік через центр Києва істотно усохне після будівництва Великої Окружної дороги.

Крім того, мерія на кошти Світового банку проводить ревізію системи наземного громадського транспорту: сюди входить побудова найбільш оптимальних маршрутів для автобусів і тролейбусів, а також відмова від малогабаритних маршруток, які суттєво впливають на створення пробок в місцях постійної дислокації.


Не пропустіть