Створено інноваційний колесо, яке не можна пробити (Відео)

Колесо й шина – геніальні винаходи. Незважаючи на те, що й одне та інше придумали далеко не дурні, завжди здається, що можна поліпшити й переробити їх. Саме це намагаються зробити ініціатори проекту AirFree, передає Твоя МАШИНА.

Група конструкторів-ентузіастів поставила перед собою завдання, в черговий раз змінити одне з найбільш фундаментальних і важливих винаходів людини – колесо. Інженери поставили перед собою завдання, створити таке колесо, якому не потрібні будуть звичні шини та покришки, і при цьому, вони нічим не поступатимуться за своїми якостями останнім. Так і з’явилися колеса Bridgestone AirFree – поки, лише для велосипеда.

Виявилось, що використовувати шини без стисненого повітря дійсно можна. Замінити їх в концепті Bridgestone вдалося на рухливі спиці з високоякісного пластику. Цікаво, що виготовляються інноваційні спиці майже повністю з тих же самих матеріалів, що і шини. Таким чином, відмова від однієї технології на користь іншої, більш досконалої, повинна бути фактично «безболісною».

Творці стверджують, що комерційна версія їх розробки має з’явитися вже до 2019 року. Про те, скільки будуть коштувати такі колеса для велосипеда, поки нічого не відомо. У перспективі, проект AirFree збирається розробити аналогічні колеса і для автомобілів.


Не пропустіть