Порошенко приголомшив новиною про розмитнення авто в Україні

Президент України Петро Порошенко пропонує ввести пільги на ввезення авто в Україну. Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Автоцентр.

Президент вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до ст. 374 Митного кодексу України. Ним пропонується повністю скасувати плату за розмитнення автомобілів. Нова пільга буде доступна для працівників дипломатичної служби, які перебували в тривалих (понад 2 роки) закордонних відрядженнях, а тепер повертаються в Україну.

Митні платежі на автомобіль будуть скасовані при виконанні ряду умов. Зокрема, дипломат повинен бути власником транспортного засобу і купити авто не пізніше, ніж за півтора року до завершення відрядження. Вартість машини не повинна перевищувати 30% від суми компенсаційних виплат в іноземній валюті, що виплачуються українським дипломатам у закордонних відрядженнях.

Крім того законопроект передбачає, що протягом року після приїзду в Україну заборонено відчуження транспортного засобу.

У пояснювальній записці до проекту закону сказано, що в середньому дипломати будуть ввозити 258 авто на рік. Оскільки реєстраційний збір та податок до Пенсійного фонду залишаються, то державний бюджет щорічно поповнюватиметься на 9,7 млн гривень.


Не пропустіть