У МВС розповіли, хто контролюватиме дотримання ПДР на українських дорогах

Дотримання правил дорожнього руху контролюватиме дорожня патрульна служба та буде встановлено 4 тис. камер відеоспостереження.

Перше посвідчення водія українцям видаватимуть на 2 роки – подробиці

На українських дорогах буде встановлено 4 тис. камер фіксації порушення ПДР. Про таке в ефірі “5 каналу” сказав радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко.

“Стосовно забезпечення невідворотності покарання і відповідальності за порушення правил дорожнього руху, то у нас доволі серйозні плани, і ви знаєте, частково вже реалізовуються. Це стосовно встановлення відеоспостереження на дорогах – в ідеалі це має бути 4000 камер”, – зазначив він.

Варченко уточнив: “Кабмін буквально на цьому тижні вже затвердив технічні можливості діяльності цих відеокамер. Звичайно, ми розуміємо, що це процес недешевий…зараз у нас є чотири тестових камери і ми маємо серйозні плани на 2018-2020 роки”.

З його слів, ситуацію з порушниками на дорогах також контролюватиме патрульна служба.

“Це дорожня патрульна служба, яка виходить на всі дороги України. І до кінця цього року ми вже матимемо понад 3 тисячі представників поліцейської дорожньої патрульної служби – так само контролюватиме дотримання правил дорожнього руху”, – додав радник глави МВС.

Своєю чергою, експерт громадської організації LEAD office/”Підтримка розвитку органів правопорядку”, начальник відділу адміністративної практики Управління патрульної поліції у м. Львові НПУ у 2015-2017 рр. Тарас Гук зауважив, що для запровадження системи автоматичної відеофіксації порушення ПДР необхідно внести зміни до законодавства.

 

Детальніше дивіться у відео:

А от, чи вплинуть нові штрафи на порушників ПДР, прокоментувала в ефірі “5 каналу” координатор проекту Traffic Challenge Ольга Дробишева. Її думку щодо цього приводу дивіться нижче.


Не пропустіть