Як шеф Нацполіції заблокував рух на трасі та хизувався фото з цієї події

Траса Київ – Одеса. Тут на межі Киїщини і Черкащини стояли заблоковані через погані погодні умови майже 800 вантажівок. Водії, що аж на три дні стали заручниками кількакілометрового затору, про допомогу почали просити через соцмережі. І раптом у центрі стихії ефектно… приземлився голова Національної поліції України Сергій Князєв, пише Експрес.

“Під Жашковом наче вже почало розсмоктуватися, як раптом голова Нацполіції на гвинтокрилі повністю зупинив рух своєю появою. Сів на дорогу і заблокували рух в обох напрямках”, – повідомляє один з водіїв-заручників Володимир Гамалиця.

Так-так. Пан Князєв приземлився в епіцентр тягучки на гвинтокрилі, щоб вирішити проблему цього багатокілометрового хаосу на трасі. Та ще й не сам, а в супроводі підлеглих і журналістів з відеокамерами, перед якими і став роздавати вказівки.

“Я шість годин їхав до Києва. Повертався вісім годин, – каже Володимир Гамалиця, водій легкового авто. – А коли ще “начальство” приземляється на автобан, при цьому знову його блокуючи, то це вже занадто!!! Жахіття якесь!” “Ну так йому до заторів байдуже, – кажуть інші водії. – Він літає небом. А там хіба бувають тягучки? Ну яка результативність цієї появи Князєва? Пофографуватися потім на фоні розчищеної траси?”

Та чи не задорогим буде таке фото коштом платників податків?

Прес-служба пана Князєва справді поширила фото свого шефа на цій трасі, яку тоді вже майже розчистили. Похвалився очільник Нацполіції і фотографією із гелікоптера. Щоправда, не думаю, що в цей час водії фур, які стояли на тій дорозі вже третій день, радісно махали руками голові Нацполіції, що кружляв над ними.

Напевне, пан Князєв передивився в дитинстві мультфільмів про Чебурашку. І, як у тій пісні, уявивив себе чарівником, який прилітає у блакитному вертольоті. Щоправда, гвинтокрил його не блакитний і літає не завдяки чарам, а на гроші платників податків.

Як розповіли в компанії, яка надає послуги із перевезення на вертольотах такого класу, година польоту (пальне, робота екіпажу та амортизація обладнання) коштуватиме щонайменше дві тисячі доларів. Щонайменше.

А нещодавно на виставці військової техніки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в бюджеті на наступний рік закладено витрати на придбання для правоохоронців ще більшої кількості гелікоптерів. І якщо вони будуть використовувати ці гвинтокрили лише для піару, страшно стає за наш бюджет…