Українських водіїв очікує черговий “сюрприз”

Наступного тижня президент планує підписати законопроект про паркування. Після набрання ним чинності автомобілістів чекає не тільки суворий контроль за дотриманням швидкісного режиму, а й критичний брак паркувальних місць.

За статистикою сьогодні в країні налічується близько 1,2 мільйона автомобілів, а дозволених місць для паркування тільки тридцять шість тисяч. Поки автомобілі паркують уздовж узбіч, на тротуарах і в усіх можливих місцях, а то і в два ряди, за що слід суворо карати. Причому подібне блокування дороги спостерігається не тільки в центрі міста, але і в спальних районах.

Поки багатьом вистачає лише попередження. Штрафи виписують лише тим, хто поставив автомобіль у другий ряд і перекриває рух. Подібних порушників в Україні налічується вже 24 тисячі.

У новому Законі прописано, що штрафувати за порушення правил парковки зможуть і без присутності водія, квитанцію залишатимуть під двірником на лобовому склі. Чи дозволять евакуювати автомобіль, при цьому фіксуючи все на фото і відео.

Більш того, камери відеофіксації фіксуватимуть і порушення правил парковки, так що залишити машину на пару хвилин буде загрожувати отриманим штрафом.

Джерело auto.tsn.ua

Не пропустіть