BMW припиняє виробництво відразу декількох моделей

Баварська компанія BMW Group змушена призупинити виробництво «заряджених” седанів BMW M5 в версії M550i, орієнтованих на європейський ринок. Відзначається, що проблема пов’язана з впровадженням нових стандартів випробувань автомобілів на рівень витрати палива і кількість шкідливих викидів.

Згідно з інформацією європейських ЗМІ, компанія BMW тимчасово припинила виробництво седанів BMW M550i для ринків країн Європи. Розробники повідомили, що такий крок здійснюється через рішення європейських наглядових органів впровадити систему випробувань WLTP (Всесвітня гармонізована методика випробувань для легкових автомобілів). Даний цикл запровадить додаткові тести на витрату палива і показники шкідливих викидів.

Інсайдери повідомляють, що BMW M55i не зміг пройти випробування WLTP, причиною чого став «брудний» 4,4-літровий турбомотор. Тепер баварський бренд зобов’язаний до 1 червня оснастити моделі особливими повітряними фільтрами.

У BMW повідомили, що компанія не зможе укластися в такий короткий термін, тому виробництво седанів буде зупинено на кілька місяців. Інженери пояснили, що під капотом BMW M5 просто немає місця для такого роду обладнання, тому мотор доведеться фактично розробляти заново.


Не пропустіть