Українці знайшли альтернативу «євробляхам»

У січні через Одеський морський порт до України було завезено 1819 вживаних автомобілів. З цих авто сплачено 140 млн грн митних платежів, передає УНН з посиланням на прес-службу ДФС.

“У січні 2018 року у рамках пілотного проекту АвтоХАБ, який реалізується на базі Одеської митниці ДФС на території Одеського морського порту, було розмитнено та зареєстровано 1819 автотранспортних засобів. З цих авто сплачено 140 млн грн митних платежів”, — сказано у повідомленні.

Зазначається, що щомісячні та щодобові середні показники митного оформлення автомобілів зросли майже втричі за період роботи АвтоХАБу. У середньому щодоби здійснюються митне оформлення 75 автомобілів.

“За 5 місяців роботи АвтоХАБу здійснено пропуск до інших митниць 1 269 авто та митне оформлення 7 970 автомобілів”, — додали у ДФС.

Нагадаємо, пілотний проект “АвтоХАБ” стартував 8 вересня 2017 року. Це експрес-сервіс для розмитнення та реєстрації вживаних автотранспортних засобів. В АвтоХАБі за принципом “єдиного вікна” працюють 7 державних та недержавних служб.


Не пропустіть