В Україні назвали найкращі автомобілі 2018 року

6 лютого о Києві відбулася офіційна церемонія нагородження переможців акції «Автомобіль року в Україні 2018». Пише Новое время.

Урочисту церемонію відкрив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Самій церемонії нагородження переможців передувала панельна дискусія, на якій обговорювалися найактуальніші питання автомобільного бізнесу і автомобільної індустрії в цілому. Говорили також про електрифікацію автомобільного парку, про тренди і перспективи.

Автомобіль року в Україні вибирається вже сімнадцятий раз поспіль. Голосування традиційно проходить за змішаною системою: журі ділиться на професійне – журналістське, і громадське – членом якого може стати будь-який автолюбитель, що зареєструвався на сайті autoroku.ua або заповнив спеціальну анкету в журналі «Автоцентр».

У підсумку свої переваги озвучили близько 45 тисяч українців, небайдужих до автомобілів. До складу журналістського журі увійшли 22 професіонала, що представляють провідні автомобільні ЗМІ. При підрахунку голосів результати двох журі рахувались в пропорції 50 на 50. Варто відзначити, що думки двох журі збігалися далеко не завжди, але в підсумку ми отримали об’єктивний результат голосування. Важливим нововведенням цього року стало укладення договору з великою міжнародною аудиторською компанією, яка інспектувала проведення акції від початку і до кінця.

Вже за традицією цього року в конкурсі було дві головних номінації. Моделі сегменту SUV сьогодні займають більше половини вітчизняного ринку нових автомобілів, тому третій рік поспіль організатори вибирають окремо кращий легковий автомобіль і кращий кросовер року в Україні.

Найзапекліша боротьба розігралася в цьому році в категорії кросоверів. До останнього дня голосування за перемогу боролися кілька конкурентів. В результаті з мінімальним відривом на перше місце вийшла Mazda CX-5, яка завоювала престижний титул «Кросовер/SUV року в Україні 2018». Mazda СХ-5 – один з бестселерів бренду як на світовому, так і на українському ринку в сегменті кросоверів. Запорука успіху моделі – яскрава зовнішність і сучасні технології.

У сегменті легкових автомобілів ситуація була більш прогнозованою. Як і минулого року, головними претендентами на перемогу були хетчбеки, що в черговий раз продемонструвало зміщення акцентів в перевагах покупців в сторону європейських поглядів. Титул «Легковий автомобіль року в Україні 2018» завоював Ford Fiesta нового покоління. Автомобіль не тільки емоційний зовні, але і володіє драйверськими амбіціями. Дизайн новинки виконаний в сучасній стилістиці бренду, яка знайде відгук у серцях як чоловічої, так і жіночої аудиторії.


Не пропустіть