Таксисти в Україні опинились поза законом

Нелегальні перевезення на ринку таксі в Україні складають близько 95%. Про це заявив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк під час публічного звіту, — повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«У 2017 році проведено низку загальнодержавних заходів з виявлення на ринку пасажирських перевезень автомобільних перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів без оформлення відповідних документів. Мова йде про так званих нелегальних перевізників, яких виявляємо кожного дня, зокрема, нелегальних перевізників на ринку таксі. Я неодноразово вже говорив, і знову звертаюся до суспільства, бізнесу, що, на нашу думку, поза межами правового поля на ринку таксі працюють близько 95% перевізників», — заявив Ноняк.

Він додав, що є низка законопроектів, які врегулюють цей ринок і дадуть змогу побачити, як ринок таксі легалізується, почнуть сплачуватися податки, а таксомоторні організації, диспетчерські центри будуть нести відповідальність.

Ноняк наголосив, що нині контролювати роботу диспетчерських центрів неможливо. За його словами, вони реєструються як інформаційні агентства, котрі надають послуги інформаційного характеру, і притягнути до відповідальності, згідно з чинним законодавством, їх неможливо.


Не пропустіть