Частина автомобілів попаде під нову заборону

Міністерство транспорту США хоче прийняти закон, згідно з яким всі продавані в країні електромобілі та гібриди до 2020 року повинні бути обладнані генераторами шуму

У рамках автошоу в Токіо японський автовиробник показав нову розробку під назвою «Canto» – це звук, який стане відмінною рисою електромобілів марки

Обумовлено це тим, що щорічно тисячі велосипедистів і пішоходів, особливо сліпих, потрапляють під колеса автомобілів. Причому у випадку з електромобілями ризик потрапити в дорожній інцидент зростає на 19% через те, що пішохід або велосипедист просто не чують машину, що наближається.

Аналогічний законопроект Конгрес США розглядав ще в 2010 році, але в силу ряду причин він так і не був прийнятий до сих пір. Однак зростаюча кількість електромобілів і гібридів знову змусило американських законодавців повернутися до розгляду цього закону. Якщо він буде прийнятий, то вже в наступному році 50% всіх продаються на території США нових електромобілів і гібридів, повинні бути обладнані генераторами шуму, які будуть включатися на швидкості до 30 км/год. На більш високих швидкостях генератор неактуальний, так як їдучий з великою швидкістю транспортний засіб сам по собі є досить гучним.

Закон не регламентує, який саме звук має видавати транспортний засіб, чи то шум працюючого двигуна або будь-який інший. Головне, щоб велосипедист або пішохід чув машину і не приймав її за нерухому.

Автовиробники від цього закону не в захваті, так як установка генераторів шуму на нові машини обійдеться їм в 40 мільйонів доларів щорічно. Разом з тим підкреслюється, що вигода від скорочення дорожніх інцидентів буде куди більш істотною і може перевищити 250 мільйонів.

Варто відзначити, що багато автовиробників і без прийняття цього закону вже оснащують свої електромобілі генераторами шуму, незважаючи на те, що доводиться вносити зміни в конструкцію машини і встановлювати спеціальний «всепогодний» динамік.


Не пропустіть