Перша платна дорога в Україні — яка саме та скільки коштуватиме

Першою дорогою в Україні, побудованої на умовах концесії, стане траса від Львова до українсько-польського кордону.

«Сподіваюся, що вже в цьому році буде підписано перший договір про будівництво доріг на основі концесії. Першою концесійної дорогою стане дорога від Львова до українсько-польського кордону, що посприяє розширенню економічних зв’язків між Україною та країнами ЄС», — повідомив виконуючий обов’язки керівника» Укравтодору «Славомир Новак на сторінці Укравтодору в Facebook.

Йдеться про дорогу Львів-Краковець, будівництво якої обговорюється вже багато років. Її протяжність складе 84,4 кілометра.

Передбачається, що кошти інвестору будуть повернуті за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об’єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв’язку вздовж дороги.

Орієнтовний термін будівництва дороги складе чотири-п’ять років. Термін концесії повинен скласти до 49 років. Концесіонер буде відповідати за будівництво, утримання, ремонт чотирьохсмугової дороги, яка буде побудована за категорією 1-А. Орієнтовна швидкість руху складе 120 км/ч.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть