ТОП-10 електромобілів за запасом ходу (Фото)

Під кращими маються на увазі електромобілі з найбільшим запасом ходу на одному заряді батареї. При складанні рейтингу враховувалися дані досліджень, які проводить Американське агентство з захисту навколишнього середовища (EPA).

Зокрема, агентство постійно публікує дані про те, скільки в реальних умовах можуть проїхати електромобілі різних виробників.

10. BMW i3 (200 км)

По запасу ходу BMW i3 фактично є прямим конкурентом Ford Focus Electric. Однак в Україні електромобіль «БМВ», на відміну від американського електрокара, представлений офіційно. І його без проблем можна знайти в офіційних дилерів баварського бренду.

9. Hyundai Ioniq Electric (200 км)

Hyundai Ioniq Electric – ще один електромобіль, який представлений в Україні офіційно. Ioniq можна купити як в повністю електричному, так і гібридному виконанні. На одному заряді Ioniq Electric може проїхати до 200 кілометрів.

8. Nissan Leaf (250 км)

Nissan Leaf – найпопулярніший електромобіль, як в світі, так і в Україні. Однак, незважаючи на високий попит, «Ніссан» не поспішає виводити «Ліф» на український ринок офіційно. Проте, японський електрокар вельми широко представлений у «сірих» дилерів. Так що, проблем з покупкою цього авто виникнути не повинно. Нове покоління Nissan Leaf може проїхати на одному заряді до 250 кілометрів.

7. Volkswagen e-Golf (300 км)

Volkswagen Golf – легендарний хетчбек, який входить в ТОП-10 найбільш популярних автомобілів в світі. Однак в Україні мало хто знає, що цю модель можна купити і в електричному виконанні. Електрокар на базі «Гольфа» отримав назву e-Golf. Правда, в нашій країні Volkswagen e-Golf офіційно не представлений. Так що електромобіль доведеться шукати у «сірих» дилерів. На одному заряді нове покоління e-Golf може проїхати до 300 кілометрів.

6. BYD e6 (300 км)

У рейтинг кращих електромобілів за запасом ходу потрапив і представник автопрому Піднебесної. BYD e6 – це китайський електрокар, який на одному заряді може проїхати не менше, ніж Volkswagen e-Golf, – ті ж 300 кілометрів.

5. Chevrolet Bolt EV (385 км)

Chevrolet Bolt EV – хороший варіант для тих, хто хоче купити електромобіль з непоганим запасом ходу. «Шевроле» пропонує 385 кілометрів на одному заряді. При цьому автомобіль коштує куди дешевше, ніж, наприклад, Tesla Model S.

4. Renault ZOE (400 км)

Офіційні продажі електромобіля Renault ZOE в Україні стартують в 2017 році. Французи обіцяють: з новою батареєю «Зої» може проїжджати на одному заряді до 400 кілометрів. Це кращий показник серед компактних електромобілів.

3. Tesla Model X (475 км)

Tesla Model X – єдиний електричний кросовер, який здатний долати такі великі відстані на одному заряді батареї. В Україні Model X офіційно не представлений, як і інші моделі Tesla. За запевненням американців: на одному заряді Tesla Model X в середньому проїжджає 465 кілометрів.

2. Tesla Model 3 (500 км)

Перший серійний електромобіль Tesla Model 3 зійшов з конвеєра в липні 2017 року. У лінійці «Тесла» це вже третя модель і другий седан після Tesla Model S. На одному заряді батареї «трійка» може проїхати близько 345 кілометрів. При цьому автомобіль приблизно в два рази дешевше флагманської моделі «S».

1. Tesla Model S (594 км)

Tesla Model S – абсолютний рекордсмен за запасом ходу серед всіх електромобілів. На одному заряді електрокар може проїхати 505 кілометрів. Правда, потрібно відзначити, що Model S – це і найдорожчий електромобіль в цьому списку.