Як самостійно купити дешеву іномарку в Польщі

Всі ми знаємо, що в сусідній Польщі старі автомобілі набагато дешевші, ніж в Україні. На жаль, це стосується і тих авто, які офіційно розмитнити в Україні неможливо.

Тим не менш, багато вирішуються на те, щоб придбати авто «на блясі». Тим більше, що влада так і не змогли побороти потік авто на єврономерах. А це в майбутньому обіцяє прийняття компромісного рішення про пільгове розмитнення.

Крім того, багато наших співвітчизників живуть і працюють в Польщі і можуть цілком законно придбати там недорогий автомобіль за 500 євро, і їздити без будь-яких проблем.

До речі, посередники, приганяли машини «на бляхах» в Україні, мають з цього свій вельми чималий гешефт. Щоб заощадити цілком можна зайнятися цим питанням самостійно. Ми розповімо вам, як і де шукати машини в Польщі.

Почнемо з того, що позначимо три основних ресурси, на яких варто шукати авто в Польщі. Це otomoto.pl, olx.pl і allegro.pl. Здавалося б, краще за інших повинен бути otomoto.pl, так як ресурс потужний і спеціалізований. Але насправді, його можна і пропустити. Справа в тому, що між otomoto і olx існує договір, завдяки якому всі машини з першого відображаються і на сторінках другого. А ось безліч приватних (а значить і найчесніших) оголошень з olx на otomoto ви не побачите.

А ось Allegro варто відвідати. Там теж будуть всі машини з otomoto і багато приватних оголошень. Так що спочатку olx, потім Allegro.

Зрозуміти польський, швидше за все, буде легко. Заходимо в розділ Motoryzacja, потім вибираємо samochody osobowe (легкові автомобілі). Далі всі інструменти як в українському olx. Важливо встановити нижню межу ціни, так як інакше вас чекає багато оголошень з цінником 1 злотий – щось типу договірної ціни. Другий важливий момент – встановіть об’єм двигуна не менше літра щоб виключити зовсім маленькі авто і не більше двох літрів – на багатолітрові авто в Польщі набагато дорожча страховка.

Рекомендуємо дивитися машини в радіусі максимум сотні кілометрів від населеного пункту, в якому ви перебуваєте. Їздити за найдешевшою машиною далі може бути утомливо і невигідно. Призначайте на один день три-чотири зустрічі в невеликому радіусі і вирушайте вибирати майбутню машину.

Крім приватних оголошень, машини виставляють ще так звані «автокоміси». Але ми не радимо звертатися до них за машиною в такій ціновій категорії. Як правило якщо авто коштує до 3000 злотих, то в «автокомісі» це мотлох, а ось з рук можна знайти гідний екземпляр. Справа в тому, що продаючи і без того дешеву машину, поляки не поспішають ділитися 20% з комісіонками. Останні в свою чергу приганяють авто з Німеччини, набираючи там найдешевші варіанти, на яких можна більше наварити, скручують пробіг, чистять салон, коротше «нафарбовують губи».

У цьому ультранизькому ціновому діапазоні краще дивитися, як не дивно на оголошення, які оформлені гірше: з посередніми фотографіями і коротким описом. Як правило, саме за такими ховається «чесна» машина, що її готували до продажу. А ми, в свою чергу, бажаємо вам в цьому удачі!

Джерело autonews.ua

Не пропустіть