Дебютував найрозкішніший позашляховик у світі (Фото)

Англійський виробник розкішних автомобілів офіційно представив перший позашляховик в своїй історії. Машина отримала ім’я Cullinan в честь найбільшого алмазу в історії, знайденого в Африці 1905 році. Про це повідомляє прес-реліз компанії.

Машина побудована на новій платформі, яку британці називають «Архітектура розкоші» (Architecture of Luxury). Крім Cullinan її використовує і флагманський седан Phantom VIII. Новий позашляховик оснащується двигуном V12 об’ємом 6.75 літра потужністю 571 к.с. і з обертовим моментом 850 Н·м. Машина оснащена приводом на всі колеса і механізмом повороту задніх коліс. Головним завданням інженерів компанії було забезпечення комфорту на будь-якій дорозі і за її межами.

«Запуск нового Rolls-Royce – історичний момент в історії індустрії розкоші. Сьогодні ми ставимо високий стандарт і представляємо новий клас автомобілів, адресований тим, хто займає високе положення в суспільстві, веде мобільний спосіб життя і не прив’язаний до одного місця. Вони хочуть отримати новий тип автомобіля, який відкриє свободу пересувань в умовах безмежної розкоші», – прокоментував дебют машини, генеральний директор Rolls-Royce Motor Cars Торстен Мюллер-Отвос.

Покупці Rolls-Royce Cullinan зможу вибрати між звичайним складаним заднім диваном і двома розкішними роздільними кріслами. У розділяє їх консоль вбудовані підставки під келихи для шампанського. Однією з особливостей машини є скляна перегородка між багажником і пасажирським відсіком, яка повинна знизити рівень шуму в салоні і не розтрачувати прохолоду в ньому, коли багажник відкритий в спеку. Перегородка робить Cullinan першим трьохоб’ємний SUV в світі.

Раніше британці розповіли про ще одну ексклюзивну опцію кросовера під назвою Cullinan Viewing Suite – майданчику з шкіряними кріслами і коктейльним столиком, який можна одним натисканням кнопки висунути з багажного відділення. За ідеєю творців власники кросовера зможуть використовувати Cullinan Viewing Suite для того, щоб помилуватися видами природи.