В Україну привезли унікальний автомобіль ХХ століття (Відео)

У Запорізькому музеї техніки “Фаетон” з’явився новий автомобіль початку 20 століття. Його батьківщина — Сполучені Штати Америки. Яскраво-зелений “Форд” одразу привернув увагу громадськості. Подивитись на нього приїздять гості з усієї України.

Ексклюзивну модель Форду-Т можна побачити лише в Запоріжжі. В Україні він такий один. На його реставрацію витратили майже 2 роки. Автомобіль символізує собою початок автомобільної епохи 20століття. За це його внесли до книги Рекордів Гіннеса. Проте ,незважаючи на вік, двигун машини повністю справний, машина “на ходу”. Найближчим часом музейники обіцяють автомобілю тест-драйв. Своїх вражень від раритетної автівки не приховує і родина Ваховських. Дідусь Віктор з онуком Артемом роздивились кожну деталь залізного коня. Кажуть: “Форд” їх одразу вразив.

Ще одна назва “Форду-Т” – “Бляшана Ліззі”. Зумовлена тим, що саме Ліззі була однією з найрозповсюдженіших кличок для коней. Спроектував її Генрі Форд, котрий хотів винайти машину, яка суміщала б у собі якість та доступну ціну. Широкий загал міг їздити на автомобілі, починаючи з осені 1908 року. Наразі “Форд-Т” належить до десятка автомобілів, що змінили світ за версією журналу “Форбс”.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть