Хто і як заробить на розмитненні «євроблях» по-новому

У сервісних центрах МВС, після прийняття нових відповідних законів, будуть пропонувати дешево розмитнити той чи інший автомобіль. Природно, від такої пропозиції власники «євроблях» навряд чи зможуть відмовитися. В результаті утворюються черги в сервісні центри МВС, що в свою чергу призведе до появи контор, які працюють «поза чергою». Так з’явиться нова тіньова схема заробітку, яка не передбачає відрахування до держбюджету або зведе їх до мінімуму. Такої думки дотримується В’ячеслав Коновалов, представник громадської організації «Європатруль».

Коновалов вважає, що головним вигодонабувачем від такої тіньової схеми стане глава МВС Арсен Аваков. Правда, доказів цьому у нього немає – тільки припущення.

Також В’ячеслав Коновалов вважає, що в результаті прийняття нових законів про розмитнення авто Арсен Аваков отримає ще гроші і з іншого джерела. Він думає, що міністр буде отримувати гроші за розбирання автомобілів на «єврономерах», адже, нібито, її «кришують» правоохоронці. Але, знову ж таки, доказів цьому немає.

Як бачимо, припущення В’ячеслава Коновалова поки є тільки припущеннями, хоча, виглядають вони цілком логічними. Чи виправдаються вони – покаже час.