Українські КрАЗи програли важливий тендер білоруським МАЗам

Українська держкомпанія «Укргазвидобування» на тендері вибрала білоруські вантажівки «МАЗ», а не вітчизняні машини Кременчуцького автозаводу. Таким чином, скоро в нашій країні з’являться 40 новеньких повнопривідних сідельних тягачів МАЗ-643228 (6х6).

На тендері Кременчуцький автозавод був представлений двома моделями – КрАЗ-6501TE (6х6) і КрАЗ-6501T6-500. В принципі це дуже хороші автомобілі. До того ж вони помітно дешевше, ніж білоруський транспорт. Так, якщо українська вантажівка пропонувалася за ціною в 115,8 млн. гривень, то білоруська машина – більш ніж за 122,6 млн. гривень. Навіть по одній машині різниця дуже велика, але ж мова йде про 40 примірниках.

Чому «Укргазвидобування» віддала перевагу білоруським, а не вітчизняним вантажним автомобілям? Офіційна версія свідчить, що українські машини не відповідали заявленим вимогам.

Тим часом, обидві українські моделі, що брали участь в тендері, відповідали всім його головним вимогам. Якщо і були відмінності, то невеликі. Мабуть, через ці «деталей» переможцем тендеру став «МАЗ».

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть