Українських водіїв попередили про масове шахрайство з “євробляхами”

Посередники, які допомагають розмитнити автомобіль, часто виявляються шахраями.

На сьогодні вже зафіксовані випадки шахрайства, коли власник хотів оформити автомобіль для особистого користування, повідомляє Акценти.

Державна фіскальна служба просить звертати увагу на оформлення авто на митній частини і бути дуже обережним.

«Стали відомі випадки шахрайства при митному оформленні авто особистого користування. Шахраї, представляючись представниками митниць та митними брокерами, під’їжджають мікроавтобусом до місця митного оформлення. За оформлення транспортного засобу вони вимагають з власників машин гроші, а після їх отримання видають фіктивні документи – митну декларацію в паперовому примірнику і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу», -йдеться в повідомленні.

Державна фіскальна служба нагадує, що така митна декларація містить суттєві помилки. Ознаками підробки митної декларації є декларація, заповнена в паперовому вигляді, при цьому використовуються особисті номерні забезпечення митниць, які вже не існують (наприклад, Київська регіональна митниця).

Жителів України просять бути вкрай уважними в той час, коли вони вирішуються на оформлення авто. Особливо треба включити обачність, коли громадяни зібралися звертатися до посередників, які розташовуються не на території місць, де здійснюється митне оформлення. Такого краще не робити зовсім.

До того ж власників іноземних машин просять не довіряти послугам так званих «брокерів», які можуть пропонувати свою допомогу.


Не пропустіть