Новина про скасування сертифікації авто виявилася фейком

У багатьох ЗМІ з’явилася інформація про нібито скасування необхідності отримання сертифікатів відповідності конструкції при проведенні митного оформлення та першої реєстрації імпортних авто!

Повідомляю, що це фейк !!!!!

Скасування сертифікації авто

Насправді необхідність отримання сертифікатів відповідності авто НІХТО не відміняв! Без пред’явлення сертифіката зареєструвати авто буде неможливо!! Пред’явлення сертифікату скасовано буде тільки при митному оформленні та лише в разі пред’явлення брифа (техпаспорт), в якому вказано екологічний стандарт даного авто (на практиці це тільки авто з ЄС і то не всі).

Скан проекту постанови КМУ, який з’явився в багатьох ЗМІ, не відповідає документу, який був прийнятий 13.02. на засіданні КМУ. Я теж був дезінформований ЗМІ і тільки зараз дізнався реалії!

Остаточний варіант постанови КМУ ми дізнаємося тільки після його публікації. А поки багатьох, хто повірив в скасування сертифікатів, моє повідомлення засмутить, але хіба не краще пізнати реалії і зняти «рожеві окуляри», ніж вірити фейкову інформацію?

Особисто я не прихильник сертифікації і виступаю за автоматичне визнання сертифікатів ЄС та інших країн, але зобов’язаний повідомити правду!

Краще гірка правда, ніж солодка брехня !!!