Знахідка дня: легендарний спорткар продають за ціною вживаного Volkswagen Polo (Фото)

До 1983 року Z-автомобіль Datsun зазнав кілька серйозних перетворень. А саме, збільшився об’єм двигуна. Крім того, з’явилося додаткове заднє сидіння і автомобіль, з колись справжнього спортивного, перетворився в розкішне купе. Крім того, з’явився додатковий турбонаддув для шестиступінчастого двигуна, потужність якого зросла з 145 до 180 кінських сил – повідомляє autonews.ua.

Модель, яка добре збереглась 280ZX Turbo 1983 року, в даний час продається на eBay. Машина в хорошій формі – за словами продавця, червона фарба – оригінальна, а тарги (які належним чином запломбовані, за словами продавця) забезпечують ідеальний стиль того періоду часу. Сріблястий салон цього автомобіля – в досить хорошому стані, а ще – механічна коробка передач з п’ятьма швидкостями і 104 000 миль на одометрі.

Багато ентузіастів висміювали автомобілі Z початку 80-х за те, що вони втратили свою спортивну перевагу. Але об’єми продажів були дуже хорошими, а дорожні тести тієї епохи показали – правильно розроблений 280ZX Turbo може розігнатися від 0 до 60 миль за трохи більше, ніж 7 секунд – і за 15 секунд подолати чверть милі. Для тієї епохи це було великим досягненням. І навіть сьогодні обтягуючий профіль Z точно закрутить голову автолюбителям.

Показаний тут приклад автомобіля, розташованого в Сідар-Рапідс, штат Айова, оцінюється в $ 14 950.


Не пропустіть