Популярні українські мережі АЗС оштрафовано за змову щодо цін

В Україні три мережі АЗС вступили в змову з метою встановлення однієї штучно завищеної ціни на паливо. До такого висновку прийшли співробітники АМКУ, які провели розслідування щодо компаній «ВОГ», «ОККО» і «Сокар».

Розслідування антимонопольників почалося ще кілька років тому. У змові підозрювали шість операторів паливного ринку. У 2016 році вина трьох з них – «ВОГ», «ОККО» і «Сокар» – була доведена, і їх оштрафували на загальну суму в 77 млн. гривень.

Компанії, на яких наклали штраф, з таким рішенням антимонопольників не погодилися. Вони подали позови до судів, вимагаючи скасування даного рішення. Однак, суди всіх інстанцій відмовили в задоволенні позовів.

Судові процеси, які затіяли ще три оператора паливного ринку, викритих у змові, ще тривають. Думаємо, що АМКУ виграє і їх.

Нагадаємо, що в кінці квітня в Україні почали швидко збільшуватися ціни на бензин і ДП, тому що Білорусь тимчасово призупинила поставки палива в нашу країну. Але в травні ціна на паливо в українських АЗС стабілізувалася. Експерти прогнозують, що ціни можуть навіть найближчим часом трохи знизитися.

Джерело auto.24tv.ua