Китайці погодилися запустити автовиробництво в Україні (Фото)

Китайська компанія Skywell планує випускати свої електричні автобуси в Україні. Зараз визначаються терміни початку виробництва, технології, процеси.

Skywell намагається зайняти на український ринок електробусів, який тільки починає розвиватися. У Полтаві, наприклад, повинен скоро з’явитися електричний автобус цього бренду на звичайному рейсовому маршруті. Його презентація вже відбулася.

Але керівництву Skywell цього мало. Вони хочуть, щоб їх електробуси робили в Україні за методом великовузлового складання. Де може бути організовано виробництво – поки не відомо. Це питання ще обговорюється. Також обговорюється всі решта подробиці, включаючи терміни, кількість робочих, потужність підприємства і т.д.

Українське представництво компанії Skywell розраховує, що процес узгодження триватиме не більше року, а може бути і менше. Тобто випуск електричних автобусів цього бренду в нашій країні може початися в кінці 2020 року, або в 2021 році. Якщо, звичайно, цьому нічого не завадить.

Тим часом, деякі українські виробники автобусів раніше не раз говорили про те, що вони готові випускати машини з електричною силовою установкою. Правда, за великим рахунком поки далі розмов справа не пішла.