В Україні будуть ремонтувати дороги за допомогою революційної суміші з Європи (Фото)

Дороги місцевого значення в Україні планують ремонтувати за допомогою спеціального укочуваного бетону. Технологія відмінно зарекомендувала себе в країнах Європи, в тому числі в північних районах. Про це заявив виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

“Поверхня з такого бетону – це компроміс, який поєднує переваги технології асфальтобетону (спосіб загустіння, швидкість введення в експлуатацію) і технологій звичайного цементобетону (міцність, відсутність колійності)”, – йдеться в текстовому поясненні до публікації Славоміра Новака.

Серед переваг у порівнянні зі звичайним бетоном називають швидкість укладання та введення в експлуатацію, менший відсоток цементу, морозостійкість, протистояння утворенню колій, міцність і довговічність.

“Сподіваюся, що завдяки використанню технології укоченого бетону і додаткового фінансування в Україні за 3 роки можна буде повністю вирішити питання відновлення доріг територіального значення”, – додає наостанок чиновник.

Джерело auto.bigmir.net

Не пропустіть