ТОП-5 важливих кроків, які необхідно виконати при продажу автомобіля

Є кілька причин, чому власники хочуть продати автомобіль. Можливо, хочеться придбати новий і заробити гроші, або старий автомобіль, більше не ідеальний транспортний засіб для конкретних потреб. Є деякі фактори, які впливають на цей тип продажів. Що робити, перш ніж продати машину, щоб все пройшло добре? Дотримання деяких порад, допоможе укласти вигідну угоду і отримати перевагу перед конкурентами.

Що робити перед продажем автомобіля: 5 кроків

1. Очищення

Не слід залишати без уваги зовнішній вигляд автомобіля. Це може здатися очевидним, але насправді це копітка робота. Інтер’єр повинен бути ретельно очищений, а також зовнішній вигляд, тому що це, перше на що покупець звертає свою увагу. Фарба може показати багато про ступінь зносу, так що необхідно подумати про поліровку автомобіля.

2. Ціна

Необхідно бути чесним і реалістичним. Емоційна цінність автомобіля може мати деяку вагу, але слід пам’ятати, що машина використовувалася. Щоб переконатися, що запитується справедлива ціна, слід провести деякі дослідження ринку. Це допоможе переконатися, що вартість відповідає ринку, і автомобіль можна вигідніше продати. Також потрібно враховувати пробіг, проблеми, які були з автомобілем, і т. д.

3. Стан автомобіля

Якщо хочете отримати справедливу ціну, необхідно уважно поставитися до зовнішнього вигляду автомобіля. Не варто нехтувати станом салону, коли виставляєте автомобіль на продаж. Якщо у нього дійсно є більш-менш серйозні проблеми, будьте чесними. Покупцем може бути той, хто навіть не зацікавлений у використанні автомобіля для пересування, можна просто продати запчастини окремо. Однак безпека понад усе.

4. Кому продавати

Як згадувалося в пункті 3, покупець автомобіля може навіть не бути таким водієм. Можете продати його безпосередньо іншій особі, дилеру, колекціонеру, торговцю металобрухтом. Переконайтеся, що документи в порядку і що угода також буде відбуватися законним і серйозним чином. Документи при продажу автомобілів є важливим моментом.

5. Реклама

Продаж на приватному рівні майже напевно буде використовувати Інтернет для цього. Є кілька платформ, присвячених цьому. Якщо вирішите продавати автомобіль самостійно, необхідно бути обережним з рекламою і оголошенням про продаж автомобіля. Хороші фотографії для реклами (набір з 10, в декількох площинах, інтер’єр і екстер’єр і деякі більш докладні), деяка креативність в оголошенні не буде зайвою і приверне більше зацікавлених людей.


Не пропустіть