Автовиробники можуть підняти добробут України

Економічна ситуація в країні стабілізується і економісти відзначають, що ВВП України показує стабільне зростання з 2016 року, але до економічного прориву не вистачає сильних гравців на ринку. Цими гравцями можуть стати автовиробники.

Як повідомив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в новинах «Сегодня», прорив в економіці можна викликати тільки запустивши на територію України закордонних автовиробників. На його думку корейці або китайці, які прагнуть завоювати ринки Європи, могли б розглянути український майданчик, як перспективну.

«Прориву можна очікувати, надавши преференції машинобудівним інвесторам, насамперед в автомобілебудуванні. Так вчинили в Словаччині: зменшили інвестору податки, забезпечили за рахунок держави інфраструктуру, навчили персонал, і тепер там масово роблять автомобілі відомої німецької марки. Тобто випускають товари з високим ступенем переробки, а не експортують сировину, як в основному робимо зараз ми. Україні реально таким же чином зацікавити південнокорейські і китайські автоконцерни, які шукають шляхи на європейський авторинок, це допоможе зростанню нашого ВВП», – зазначив Олег Пендзин.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть