На українському ЗАЗ збиратимуть білоруські вантажівки МАЗ

На Запорізькому автомобільному заводі найближчим часом почнеться складання МАЗів з білоруських машинокомплектів.

Як передбачається, в майбутньому частина білоруських деталей і вузлів до вантажівок будуть замінені на українські компоненти. Крім цього, зібрані машини отримають кузов Egritech, вироблений в Україні. Подібне рішення призведе до локалізації на 50% і завантажить потужності відразу двох заводів.

Міняти брендовий логотип не планується: на вантажівках залишиться знак «МАЗ». Вся техніка підпадає під гарантію, як і авто, випущені в Мінську. Спочатку будуть робити тільки шасі: перша партія комплектів для збірки, за повідомленням AUTO-Consulting, вже в дорозі.

За словами глави прес-служби УкрАвто Д. Скляренко, в сучасних українських реаліях «держава фактично відкрила двері для «секонд-хенду» з Європи».

У подібних умовах підприємство змушене було зупинити конвеєр і практично законсервувати завод. Але ЗАЗ шукає варіанти відновлення виробництва, нехай і іншої автомобільної техніки. На першій стадії буде організована «збірка шасі з білоруських комплектів, а в подальшому передбачається локалізація виробництва» – закінчив керівник прес-служби.

Джерело carsweek.ru

Не пропустіть