Десять авто з найчеснішими показниками витрати палива

Дослідження, проведене різними європейськими журналами, виявило, наскільки показники витрати палива, дані виробником, далекі від реального. Тестування багатьох автомобілів показало різницю у співвідношенні.

Багато автомобілістів стикаються з тим, що показники витрати палива далекі від обіцяних виробником. Іноді ці цифри не досяжні в реальних умовах, але часом приємно дивують відповідністю і навіть кращими показниками. Агенство РІА «Новини» вивело рейтинг відповідності заявлених цифр і показників споживання палива в реальних умовах.

В першу чергу варто відзначити, що автовиробники з різних країн мають свою систему вимірювання показників. В Європі користуються методикою європейського їздового циклу NEDS, який вимірюється на верстаті і показує не тільки цифру споживання, але і вихлопи.

В Америці діє стандарт FTP 75 і вважається більш жорстким при перевірці, ніж європейський. В його рамках перевірка проходить при різких прискореннях і меншому кілометражу проїзду по трасах, а більше по міській або сільській місцевості. Найчастіше американці трохи завищують показники витрати на виході, щоб уникнути можливих судових позовів.

В Японії діє стандарт JC08, в якому враховуються більше простої на світлофорах. Він найбільш наближений до європейської методики, але фіксує не витрату палива, а запас ходу: скільки автомобіль проїде на одному літрі палива. Тому іноді в японських автомобілях, наприклад Nissan X-Trail, серед показників бортового комп’ютера можна зустріти і такі цифри. У Китаї все складно: вони не ділять витрата на цикли, обмежуючись лише середнім показником, обчисленим на швидкості від 90 до 120 км/год. Ніяких вимог до вимірювань у них немає.

Найбільш достовірними, а то іноді і приємно дивує реальними показниками вважаються корейці. Ми вже не раз стикалися, що на тестових автомобілях вдається отримати кращу витрату палива навіть по місту, ніж заявлена. При цьому в Кореї немає ніяких прописних істин для визначення показників витрати палива і кожен автовиробник визначає його по своєму.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть