В Україні вимирає цілий сегмент автомобілів

За даними AUTO-Consulting, в Україні в травні 2019 року продажі автомобілів С-класу (гольф-клас) в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року знизилися на 57,8%. В цілому ж з січня по травень 2019 року продажі машин гольф-класу впали на 75% в порівнянні з таким же періодом минулого року.

Два роки тому автомобілі С-класу займали 45% українського ринку. Це був другий за популярністю автомобільний сегмент в нашій країні (на першому – кросовери). Однак, популярність таких невеликих седанів і хетчбеків падає, про що свідчать продажі.

Правда, ще більш значне зниження продажів (на 83% за перші п’ять місяців 2019 роки) показали автомобілі А-класу. Однак, вони ніколи не були дуже популярні серед українців.

Замість автомобілів гольф-класу українці в останні роки, і в нинішньому році в тому числі, переключили свою увагу на кросовери, особливо субкомпактні і компактні. Так, в січні-травні 2019 року продажі кросоверів в Україні в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року збільшилися на 25%, а легкових автомобілів скоротилися на 30%.

Експерти вважають, що саме в сегмент кросоверів С-класу і мігрували покупці седанів і хетчбеків С-класу.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть