У Міноборони розповіли про переваги бронемашини Козак-2М1

Останнім часом у деяких ЗМІ та соцмережах на адресу Міністерства оборони України звучали публічні претензії в контексті державних оборонних закупівель, що стосувалися закупівлі бронеавтомобілів «Козак-2» нібито за завищеною ціною.

У відповідь міністр оборони Андрій Загороднюк прояснив згадану ситуацію в інтерв’ю інтернет-виданню LB.ua.

«Бронеавтомобілі «Козак-2» взяли на озброєння ще навесні 2017 року. 69 одиниць вже закупили. Державне оборонне замовлення на 2020 рік містить остаточні розрахунки з виробником за контрактами 2019 року», – каже Загороднюк.

Він зауважив на тому, що є ще нова модифікація «Козака», яка від початку проєктувалася саме як військова машина на вимогу та за технічним завданням українських військових.

«Ця машина – «Козак-2М1» – призначена не тільки для простого транспортування, а й для підтримки в бою. Вона має незалежну підвіску і несучий корпус. У неї велика прохідність і не такі великі габарити по висоті. Модифікація «Козак-2М1» спеціально розроблена для Сил спецоперацій (ССпО) і Десантно-штурмових військ (ДШВ), там є протимінні сидіння, менша витрата палива і не має комплектуючих з РФ», – повідомив міністр.

Андрій Загороднюк додав, що всі випробування вже пройдені з позитивними результатами.

Нагадаємо, що «Козак-2» єдиний вітчизняний бронеавтомобіль, який відкрито пройшов випробування підривом на протимінну стійкість, а також один з двох, що пройшли повний цикл державних випробувань. На озброєння ЗСУ прийнятий 21 березня 2017 році.


Не пропустіть