Цікавий автопаливозаправник поставлений в ЗСУ (Фото)

Черговий автопаливозаправник для Збройних сил України виготовлений відомим вітчизняним підприємством – Заводом спецтехніки Техкомплект. Двосекційна модель об’ємом 10 500 л змонтована на шасі МАЗ-5340 і відрізняється особливим оснащенням.

Так, на автоцистерні чемоданного типу встановили два блоки видачі палива, щоб АТЗ зміг одночасно заправляти відразу кілька одиниць військової техніки. Це може бути бензин або дизель, або інші світлі нафтопродукти з щільністю до 860 кг/м куб. Застосовується насос ВС-80.

У комплектацію входять два зливних рукава в пеналах по 4 м і один на 10 м, підйомний поручень, трап у верхній частині цистерни, стаціонарні сходи, огородження горловин по всій довжині, ящик для піску, пластиковий пенал вогнегасника, а також кнопка включення КОМ, маси і проблискового маячки, розташована в кабіні.

Боротися з несанкціонованим зливом пального допоможуть відразу кілька вбудованих систем обліку палива. Потрібно відзначити, що сьогодні подібними «помічниками» комплектуються всі АТЗ виробництва «Техкомплект» – і вони вже добре зарекомендували себе на практиці.

І на закінчення відзначимо характерне захисне зелене забарвлення автотопаливозаправщика, який так характерний для техніки ЗСУ.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть