Вінницький завод випустив унікальну машину на базі МАЗ (Фото)

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, державне підприємство «45 Експериментальний механічний завод» розробив і передав Нацгвардії найбільшу в Україні автоцистерну з шасі колісною формулою 8х4.

Замовлення на нову спеціальну автомобільну техніку виконано для Національної гвардії України. Така автомобільна цистерна здатна транспортувати та зберігати 27 тонн пального різних типів.

Використане шасі від білоруського виробника – МАЗ-6516C9, що згідно з інформації з офіційного сайту комплектується двигунами ЯМЗ-653. Саме шасі призначено для розміщення різного типу обладнання вагою до 33 300 кг, споряджена маса автомобіля складає 11 500 кг.

Зазначимо, що більше року тому, у грудні 2019 року Державне підприємство «45 Експериментальний механічний завод» представило свою нову розробку – авіазаправник АПЗ-20-632218.

Розробка та виготовлення цього зразка здійснювалась в інтересах авіаційного підрозділу Національної Гвардії України, проте за потреби ця продукція може постачатися як до Збройних Сил України, так і на цивільний ринок.

Аеродромний паливозаправник призначений для заправки повітряних суден (ПС) авіаційним паливом, а також його зберігання та транспортування до місць заправки ПС.


Не пропустіть