Для української армії підготували нові бронемашини «Козак-2М1» (Відео)

Для потреб Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій ЗСУ, відповідно до наданих ними оперативно-тактичних вимог, створено броньовану бойову машину «Козак-2М1».

Розробка та випробування колісного всюдиходу, а також внесення змін відповідно до особливостей та потреб десантників і спецназівців, тривали впродовж кількох місяців із безпосереднім залученням представників цих елітних родів військ.

У 2019−2020 роках «Козак-2М1» з позитивними результатами пройшов державні випробування та у квітні 2020-го рекомендований державною комісією до прийняття на озброєння вітчизняного війська.

Постачання «Козак-2М1» до військових частин вказаних родів військ планують у другій половині 2021 року.

Згадана броньована бойова колісна машина покликана замінити бронеавтомобіль «Козак-2», допущений до експлуатації у ЗС України у 2016 році та прийнятий на озброєння у березні того ж року.

У зазначений період «Козак-2» закуповували за державними контрактами за договірною ціною, встановленою у 2017 році, яка становила близько 8,4 млн гривень і не переглядалася.

За державним контрактом, укладеним у грудні 2019-го, договірна ціна на «Козак-2» у 9,28 млн гривень визначена у 2020 році на підставі фактичних витрат, з урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати й збільшення вартості енергоносіїв.

Перевірки та аудит уповноваженими органами контролю зауважень до ціноутворення за укладеними державними контрактами на закупівлю броньованих автомобілів «Козак-2» не виявили.

За час експлуатації у Збройних Силах України броньований автомобіль «Козак-2» зарекомендував себе як надійний колісний панцирник, що забезпечує практичне виконання всього спектру поставлених перед підрозділами бойових завдань.

Джерело armyinform.com.ua

Не пропустіть