Випробовують новий легкий армійський позашляховик для піхоти США (Фото)

Піхотні підрозділи Армії США незабаром вже будуть готові отримати на озброєння нові легкі автомобілі Infantry Squad Vehicles, які пропонуються компанією GM Defense LLC в рамках армійського тендера на новий легкий позашляховик для піхоти.

Компанія вже почала всебічні випробування Infantry Squad Vehicles, в рамках яких по різним тестам будуть проходити випробування дев’ять нових дослідних зразків позашляховика. Випробування пройдуть на полігоні Юма в штаті Арізона і будуть проходити до кінця квітня 2021 року.

Компанія GM Defense, яка є дочірньою компанією General Motors Co., недавно виграла тендер на поставку легких армійських позашляховиків – ще в березні 2020 року. Американська армія також уклала контракт на поставку автомобілів на загальну суму в 214,3 млн доларів США. GM Defense повинна буде провести 649 автомобілів для піхоти на базі моделі Chevrolet Colorado. Протягом терміну у вісім років виробництво даних автомобілів, в разі успіху, може бути збільшено вже до 2065 штук.

Згідно з отриманою відкритої інформації, даний автомобіль оснащується досить економічним 2,8-літровим 4-циліндровим турбодизельним двигуном Duramax, загальною потужністю понад 186 к.с. і 500 Нм. На позашляховик була встановлена ​​6-ступінчаста автоматична коробка передач, а також 2-ступінчаста роздавальна коробка. Система повного приводу, як зазначається, має електронне блокування диференціалів як на передній, так і на задній осях. Встановлено новітня довгохідна підвіска Chevy Performance. Всі важливі вузли і агрегати армійської машини захищені додатковим захистом.

Позашляховик вміщує в себе 9 осіб і може транспортуватися також всередині транспортного вертольота CH-47 Chinook.


Не пропустіть