Український автомобіль-амфібія Storm викликав фурор на виставці в ОАЕ (Фото)

Українські розробники створили броньований автомобіль-амфібія Storm та презентували його в ОАЕ, пише ITsider.

Фактично, машина була створена вже компанією Highland Systems, після того як українські розробники переїхали до ОАЕ. Як зазначив керівник команди Олександр Кузнецов, цей крок був вимушений, адже проект не зміг би такими темпами розвиватися в Україні.

Після створення юридичної особи, підтримки від інвесторів та запуску виробництва, за лічені місяці був представлений прототип багатоцільового важкоброньованого військового танку-амфібії Storm, який одразу презентували на оборонній виставці IREX в Абу-Дабі.

При цьому, Storm отримав гібридний силовий агрегат, що працює на основі дизельного двигуна, а це дозволяє загалом в гібридному режимі працювати машині від 18 до 36 годин. Більше того, він може працювати в повному електричному режимі від 1,5 год (на швидкості 100-140 км/год) до 3,5 годин (80-90 км/год).

Гібридна система виробляє до 2500 кінських сил та 12000 Нм крутного моменту й це при вазі в 8000 кг. Така кількість потужності дозволяє «Шторму» досягати 140 км/год на суші та до 30 км/год на воді. Він може навіть справляти хвилі заввишки до 1,5 м.

Крім цього, Storm також є важко броньованим та має захист від потрапляння мін та вибухових пристроїв до рівня STANAG 1 або 2. Він також має функцію дистанційного керування, яка може автономно запускати танк.

Наразі, броньова амфібія все ще залишається прототипом, а подальші розробка та тести продовжуються. Планується, що автомобіль зможе й занурюватись під воду.


Не пропустіть