Українські БТР-4 оновили до бронемашин нового покоління

Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова модернізували БТР-4. Про це повідомив директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов. Тепер новинку почнуть випускати на потужностях ДП «Завод ім.Малишева» (Харків), пише drive-news.net.

Ми відвели цех на заводі ім. Малишева, там розгортається друга лінія для виробництва БТР-4. Для цього нам потрібні потужності ПАТ «Турбоатом» та інших заводів Харкова», – пояснив Романов.

Як уточнили в «Укроборонпрому», модернізований бронетранспортер будуть комплектувати дизельними двигунами Mercedes-Benz, закритими спеціальними коробами захисту.

«Конструктори прислухалися до зауважень і побажань бійців АТО щодо зниження шумності, яка впливає на виявлення БТР в розвідувальних і рейдових операціях. Після аналізу поведінки БТР в бойових умовах Донбасу бронемашина зазнала значних змін конструкції ходової частини і бортових систем. Проектанти і виробничники впевнені, що харківський БТР може конкурувати з бойовими машинами нового покоління», – відзначили в «Укроборонпрому».