Морську піхоту ВМС ЗСУ переозброюють на ББКМ “Козак-2М1” (Фото)

На сьогодні нові бронемашини від НВО “Практика” вже надійшли до одного з батальйонів морської піхоти.
Про плани з переозброєння українських морпіхів на новітні види вітчизняної бронетехніки повідомив командувач ВМС України контрадмірал Олексій Неїжпапа, як інформує Defense Express.

Зокрема, за його словами, окрім переходу на єдиний тип плаваючого бронетранспортеру (адаптований БТР-4Е), підрозділи морської піхоти будуть оснащені броньованими бойовими колісними машинами “Козак-2М1”.

При цьому, ті аналогічні зразки, котрі були на озброєнні раніше, будуть замінені бронемашиною від ПрАТ “Науково-виробниче об’єднання “Практика” (входить до складу ГС “Ліга оборонних підприємств України”).

“У нас було до цього часу, в одному із батальйонів інші броньовані машини. Зараз вони змінені. Вона (модель “Козак-2М1″) має кращі характеристики за попередню. Вона доречна до відповідних рейдових дій, для підрозділів розвідки тощо”, – зауважив Олексій Неїжпапа.

Наразі перша партія “Козак-2М1” була поставлена лише в один з батальйонів, але згодом Командування ВМСУ планує оснастити такими ББКМ всіх морпіхів.

“В перспективі, ця техніка теж (на кшталт БТР-4) буде розподілена між підрозділами морської піхоти, які виконують специфічні задачі. Але на даний час ця техніка знаходиться в одному батальйоні”, – відзначив командувач ВМСУ.

Джерело dilo.net.ua

Не пропустіть