Армія Чехії знайшла заміну застарілим УАЗам (Фото)

Міністерство оборони Чехії приступило до планової модернізації модельного ряду збройних сил, в рамках якого в утиль будуть списані радянські позашляховики УАЗ-469 і британські Land Rover Defender. Машини замінять на японські пікапи Toyota Hilux, перша партія яких в кількості 65 штук вже прибула в країну.

Необхідність змін в парку армійських легкових автомобілів Міноборони Чехії назрівала вже давно. У минулому році в тендері на поставку нового автомобіля перемогу здобула польська компанія GLOMEX Military Supplies, що обійшла десять конкурентів.

В рамках контракту фірма зобов’язалася поставити чеській армії 1200 модифікованих пікапів Toyota Hulix 4×4 з 2,4-літровим дизельним двигуном, відповідним стандарту «Євро-6». Автомобілі входять в останню версію 5-місної Double Cap після фейсліфтингу, який модель пережила в середині минулого року.

У чеських військах японські пікапи прийдуть на зміну 630 одиницям УАЗ-469Б і 740 автомобілів Land Rover Defender (версії 90, 110 і 130), що надійшли на службу ще на початку 2000-х років.

Машини планується використовувати не тільки для перевезення особового складу ЗС Чехії, але і для озброєння. Автомобілі оснастять кулеметами, а також будуть задіяти в ході буксирувань важких мінометів і зенітних установок.


Не пропустіть