В Україні почнуть випускати військові позашляховики (Фото)

Українська армія бере на озброєння південнокорейський автомобіль KIA KM450, який є ліцензійною версією американського Kaiser Jeep M715 часів війни у ​​В’єтнамі.

Державні випробування нової командно-штабної машини пройдуть в Збройних силах до кінця нинішнього року, повідомляє ЦТС з посиланням на «Думську».

Як зазначив командувач військами зв’язку та кібербезпеки генерал-майор Євген Степаненко, нові машини повинні замінити Р-125 на базі УАЗ-3151, які зараз стоять на озброєнні.

К1450-06 буде виробляти одеський завод «Телекард-прилад» на базі автомобіля підвищеної прохідності KIA KM450 – корейської ліцензійної версії американського пікапа Kaiser Jeep M715.

Kaiser Jeep M715 був прийнятий на озброєння армії США і експлуатується донині. Також ці машини випускають за ліцензією для армій Індії, Південної Кореї і Ізраїлю.

Південнокорейську версію випускає компанія KIA, їх використовують в якості вантажівок, тягачів для легких гармат і мінометів, санітарних і штабних машин. В Україні на базі цієї машини корпорація «Богдан» і НВО «Практика» розробили бронеавтомобіль «Барс-6».

Одеська фірма «Телекард-прилад» є одним з ключових розробників радіоелектронного і комунікаційного обладнання для потреб українських збройних сил. У минулому компанія вже передала на озброєння ЗСУ командно-штабну машину До -1450 на базі бронетранспортера БТР-70.


Не пропустіть